Come scegliere il giusto paradenti

Hoe kies je de juiste Gebitsbeschermer


Drie dingen leer je in dit artikel:

  1. De Gebitsbeschermer zal je sportprestaties beïnvloeden
  2. Hoe kies je de Gebitsbeschermer die geschikt is voor jou
  3. Hoe zorg je voor je Gebitsbeschermer
Ademhaling in gevechtssporten: waarom het belangrijk is om de juiste te vinden Gebitsbeschermer

In gevechtssporten is de combinatie van aerobe en anaerobe capaciteiten (met andere woorden: 'adem hebben') doorslaggevend voor het prestatieniveau, zowel tijdens de training als in de wedstrijd. "Adem hebben', vooral op amateur- en amateurniveau, kan echt een verschil maken in atleten op hetzelfde niveau vanuit technisch oogpunt.

Pas echter op dat het niet genoeg is om een goede atletische voorbereiding achter de rug te hebben, want zelfs als je tientallen kilometers hebt hardgelopen en honderden circuits en schoten op de Zakhet werk kan tevergeefs zijn als we tijdens onze prestaties niet zorgen voor een ademhaling optimale ademhaling aan ons organisme.

Tijdens intense prestaties is het vooral de mond die de zuurstoftoevoeren als er een obstakel (de Gebitsbeschermer) de optimale luchttoevoer naar ons lichaam verhindert, lopen we het risico dat we suboptimale prestaties leveren. Daarom is de keuze van Gebitsbeschermer het verschil maken en vereist enige aandacht van de atleet die op zijn of haar best wil presteren tijdens een wedstrijd.
 

Waarom de Gebitsbeschermer

Sporters die sporten beoefenen, vooral contact- of gevechtssporten (zoals boksen, kickboksen, MMA, maar ook rugby, basketbal, waterpolo, wielrennen, motorcross, paardrijden, enz. Gebitsbeschermer ofwel in training en in wedstrijd. De Gebitsbeschermer in feite beschermt tanden, mond, kaken en gewrichten tegen het risico op verwondingen (botbreuken, gebroken tanden, snijwonden aan lippen en wangen, enz,) door klappen op te vangen en te verdelen over een groter gebied. Dit vermindert de intensiteit van de klap en stabiliseert de tanden, zodat ze niet gaan schuren.

Het gebruik wordt altijd aanbevolen en voor bepaalde sporten is het verplicht. Bij vechtsporten is het verplicht tijdens alle officiële wedstrijden.

Soorten Gebitsbeschermer

Er zijn verschillende soorten Gebitsbeschermer voor sportgebruik: de Gebitsbeschermer enkele boog bestaan uit één stuk dat op de bovenste boog wordt aangebracht, terwijl de Gebitsbeschermer dubbele boog zowel de bovenste als de onderste boog bedekken. 

I Gebitsbeschermer verschillen ook naargelang de materialenZe zijn gemaakt van EVA (ethyleenvinylacetaat), gel, rubber of combinaties van verschillende materialen en dichtheden. Afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, kan de consistentie en dus de hardheid bij contact met de mond variëren. Gebitsbeschermer van verschillende materialen worden verschillend waargenomen in de mond.

Een laatste onderscheid is dat tussen Gebitsbeschermer op maat gemaakte e standaard. De eerste worden gemaakt aan de hand van een mal van de mond. Hoewel ze 100% overeenkomen met de anatomie van de mond, zijn ze vrij duur. De meeste Gebitsbeschermer op de markt (die we 'standaard' kunnen noemen) worden gekenmerkt door de technologie die bekend staat als 'koken en bijten"(d.w.z. 'boil and bite') technologie, ook wel thermomodelling genoemd, in die zin dat ze, eenmaal verwarmd, gemodelleerd kunnen worden (zelfs meerdere keren) om ze op maat te maken en dus aan te passen aan elke tandboog. Lees verder voor de volledige procedure.
 

Hoe kies ik de Gebitsbeschermer

Er zijn geen standaardcriteria voor het kiezen van de Gebitsbeschermer meest geschikte kiest. De Gebitsbeschermer bescherming is even belangrijk als persoonlijk. In principe een goede Gebitsbeschermer moet perfect passen in de tandboogzijn comfortabel zijn e gefixeerd blijven op zijn plaats blijven (het mag dus niet wegglijden) en mag, zoals we hebben gezien, de ademhaling niet belemmeren. Probeer verschillende exemplaren uit om te voelen welke combinatie van vorm en materiaal het beste bij je past.
 

Gebitsbeschermer Enkel of dubbel?

Eerder noemden we het verschil tussen Gebitsbeschermer enkel e dubbel. Sommige atleten gebruiken Gebitsbeschermer dubbele boog, omdat ze de grotere bescherming waarderen, terwijl anderen ze niet gebruiken omdat ze zich te beperkt voelen in hun ademhaling. Over het algemeen zijn de Gebitsbeschermer enkelvoudige het meest gebruikt, maar we raden je nogmaals aan om beide te proberen om de juiste combinatie van comfort en bescherming te vinden. Onderschat de ademhalingdie in het begin werd genoemd.
 

Welke maat voor de Gebitsbeschermer?

I Gebitsbeschermer zijn in eenenkele maatregel omdat ze zelfgevormd zijn en dus perfect passen bij alle tanden; sommige modellen worden ook geproduceerd in kindermaten.
 

Ik draag een beugel, ik kan de Gebitsbeschermer?

We legden de vraag voor aan een tandarts, die antwoordde dat het in de meeste gevallen mogelijk is om de beugel te dragen. Gebitsbeschermer zelfs met een beugel. Er zijn twee opties: een Gebitsbeschermer standaard met de kook- en beetprocedure (waar je later meer over kunt lezen), waarbij je ervoor zorgt dat deze perfect om de tandboog en het implantaat past; of vraag een Gebitsbeschermer op maat. In beide gevallen raden we aan vraag het uw tandarts wat de beste keuze is.
 

Wat zijn de beste Gebitsbeschermer?

Uit het bovenstaande begrijpen we dat het niet juist zou zijn om te spreken van een Gebitsbeschermer beter dan een ander. We herhalen het nog eens: de beste Gebitsbeschermer is degene die het beste bij je mond past! In ieder geval raden we aan, vooral aan de minder ervaren, om voor de bekendste merken te gaan. Zij produceren Gebitsbeschermer van uitstekende kwaliteit voor gevechtssporten Leone 1947, Venum, Shock Doctorproducten variërend van de goedkoopste en eenvoudigste voor beginners tot de meest professionele en hoogwaardige.

Tip: als je vechtsporten benadert, koop dan een (of meer) Gebitsbeschermer basis, bijv. de Gebitsbeschermer Leone Basis, Leone Titan, Top Ringenz. Na verloop van tijd zul je begrijpen wat je behoeften zijn en, indien nodig, zul je in staat zijn om Gebitsbeschermer professioneler worden. Aangezien de Gebitsbeschermer een van de goedkoopste accessoires is, kun je er zelfs twee of drie tegelijk kopen om te zien welke het beste bij je mond past.
 

Hoe vorm je de Gebitsbeschermer

Zoals eerder gezegd, zijn de meeste Gebitsbeschermer in heet water gevormd worden om de vorm aan te passen aan je tanden en zo comfortabel te dragen. De procedure die door ervaren sporters wordt aanbevolen, is als volgt:
1. Kook wat water in een pan die groot genoeg is om de Gebitsbeschermer
2. Als het water kookt, draai je het vuur uit en dompel de Gebitsbeschermer en laat het ongeveer 25-30 seconden zacht worden (de tijd kan variëren afhankelijk van het materiaal waarvan het Gebitsbeschermer. Neem deze tijd als richtlijn tenzij anders vermeld in de productinstructies).
3. Neem het uit met behulp van een lepel of tang (zonder te hard te knijpen). Nu kan de Gebitsbeschermer is zacht geworden en klaar om in vorm te worden gebracht.

Als het te heet is, kun je het onder stromend water laten lopen of het een paar seconden in koud water dompelen voordat je het in je mond stopt. Zodra de GebitsbeschermerDruk het met je vingers op de boog zodat het aan de tanden vastkleeft en sluit dan je mond door discrete druk uit te oefenen. Om de hechting te bevorderen, kun je ook 'zuigen' op de Gebitsbeschermer om eventuele lucht- of speekselsporen tussen de tanden en de gel te verwijderen.

Open na ongeveer 10 seconden je mond: als de procedure correct is uitgevoerd, is de Gebitsbeschermer gel aan de tanden blijven zitten. Verwijder op dat moment de Gebitsbeschermer voorzichtig en dompel hem onder in water om hem volledig te laten afkoelen.
 

Hoe weet ik of de Gebitsbeschermer goed gegoten is?

In het geval van de Gebitsbeschermer enkele boog, een goede Gebitsbeschermer zelfs bij het openen van de mond strak blijven zitten. Als hij daarentegen telkens als je je mond opent op de onderste boog valt of anderszins doorhangt, betekent dit dat de vorm niet optimaal is.

In dit geval kun je het proces tot drie keer herhalen.

Als de Gebitsbeschermer te lang blijkt te zijn (d.w.z. het komt te ver over de uiteinden van de kiezen heen, wat ongemak veroorzaakt), kun je er voor het koken stukjes afknippen met een schaar of mes.

Hoe maak je de Gebitsbeschermer

De Gebitsbeschermer is een opvangbak voor bacteriënomdat het in contact komt met de slijmvliezen van de mondholte. Om de verspreiding van bacteriën te voorkomen, is het een goed gebruik om regelmatig te wassen.

De Gebitsbeschermer kan op verschillende manieren worden gereinigd: u kunt de tandpasta (zonder schurende deeltjes) of neutrale zeep e tandenborstelhet kan worden gedrenkt in water en bruistabletten voor kunstgebitten of mondwater en die in amuchina en water.

Het is een goede gewoonte om de Gebitsbeschermer na elk gebruiken doe het terug in de verpakking, spoel het dan af in water voor gebruik. We raden aan niet te heet water of warmtebronnen te gebruiken voor het wassen of drogen van de Gebitsbeschermer om het risico op vervorming te voorkomen.
 

Drie tips om mee te nemen

Tip 1. Probeer Gebitsbeschermer verschillendevooral als je vechtsporten benadert. Elke mond is anders, net als elke GebitsbeschermerHet is dus essentieel om de juiste combinatie te vinden tussen jouw mond en de Gebitsbeschermer die op de markt verkrijgbaar zijn.

Tip 2: Uw tandarts vertelt u dat het een goede regel is om uw tandenborstel elke drie maanden te vervangen. We kunnen deze regel laten gelden voor de Gebitsbeschermerwelke ongeveer elke zes maanden moet worden vervangenof in ieder geval zodra het kleine stukjes begint te verliezen of wanneer het begint te breken. De duur van de Gebitsbeschermer hangt af van het gebruik en de kwaliteit ervan.

Tip 3: Vergeet niet om altijd 1-2 Gebitsbeschermer reserveOmdat het een klein accessoire is, gebeurt het vaak dat je het verliest tijdens de training of vooral tijdens een wedstrijd, tussen de ene beweging en de andere. En omdat het een 'persoonlijk' accessoire is, kun je het je niet veroorloven om zonder te zitten, misschien tijdens een officiële wedstrijd.